apstatyba.lt – Architektūra – Projektavimas – Statyba. Besidomintiems statybų rinkos naujienomis!

Probiotikai žuvininkystei – mikrobiologinis produktas žuvų sveikatos ir vandens kokybės gerinimui

Probiotikai žuvininkystei – mikrobiologinis produktas žuvų sveikatos ir vandens kokybės gerinimui Probiotikai žuvininkystei – mikrobiologinis produktas žuvų sveikatos ir vandens kokybės gerinimui

Probiotikai žuvininkystei“ – mikrobiologinis preparatas, kuriame yra efektyvių naudingųjų mikroorganizmų (probiotikų), fermentuotų žolelių ir fitofermentų, gerinančių vandens mikrobiologinę kokybę ir žuvų sveikatą. „Probiotikai žuvininkystei“ produktas yra gaminamas natūralios fermentacijos būdu ir jame  nėra chemiškai sintezuotų ar genetiškai modifikuotų medžiagų (non-GMO). Jis  yra biologiškai skaidus ir visiškai saugus žmonėms, gyvūnams ir augalams.

Dėl didelės žuvies produktų paklausos gamtos ištekliai senka, todėl didelis dėmesys sutelkiamas į žuvininkystės – akvakultūros sektorių. Tačiau intensyvinant žuvies auginimą atsiranda tam tikrų problemų, tokių kaip susilpnėjusi  žuvų imuninė sistema, ligos bei antibiotikų vartojimas (kas didina patogeninių mikroorganizmų atsparumą). Ir tai yra vis didėjanti problema pasauliniu mastu.

Plačiau apie produkto „Probiotikai žuvininkystei“ produkto naudą akvakultūrai

  • „Probiotikai žuvininkystei“ riboja ligų sukelėjų ir žuvų ligų plitimą. Moksliniai tyrimai Jelgavos (Latvija) žemės ūkio universitete parodė, kad produktas „Probiotikai žuvininkystei“ sumažina šių patogenų plitimą: Aeromonas hydrophila, E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Enterococcus faecalis, Pseudomonas aeruginosa, Pasteurella multocida, Mannheimia haemolytica ir kt.
  • „Probiotikai žuvininkystei“ sukuria palankias maitinimosi sąlygas žuvų svoriui didinti. Klaipėdos universitete atlikti tyrimai rodo reikšmingą probiotikų naudojimo poveikį sterkų (Sander lucioperca) ir paprastųjų karpių (Cyprinus carpio) ilgiui, masei ir bendroms sąlygoms tiek recirkuliacinėje akvakultūros sistemoje, tiek tvenkinių sistemoje. Vartojant probiotikų pagrindu pagamintus produktus, žuvys buvo ilgesnės (iki 6,4 proc.), o masė didesnė (iki 18,6 proc.), palyginti su kontroline grupe, auginta be probiotikų.
  • „Probiotikai žuvininkystei“ teigiamai veikia žuvų virškinimo sistemos morfologiją. Klaipėdos universitete atlikti tyrimai patvirtina teigiamą „Probiotikai žuvininkystei“ produkto naudojimo poveikį  žuvų morfologiniams parametrams, tokiems kaip žarnyno skersmuo, gaureliai ir kriptos gylio ilgis, dėl ko pagerėja pašarų įsisavinimas ir augimo greitis.
  • „Probiotikai žuvininkystei“ pašalina taršos priežastis, t.y. slopina amoniako ir vandenilio sulfido susidarymą (ypatingai prie šėryklų).

„Probiotikai žuvininkystei“ produkto naudojimas

  • „Probiotikai žuvininkystei“ yra naudojamas tiek atvirame vandens telkinyje, tiek uždarose sistemose. Naudojimas efektyviausias, kai vandens temperatūra aukštesnė nei +10°C. Produktą rekomenduojama naudoti santykiu 1 l „Probiotikai žuvininkystei“ produkto į 100 – 1000 m3 (1:100 m3 – 1000 m3 ) priklausomai nuo esamų sąlygų.
  • „Probiotikai žuvininkystei“ gali būti naudojamas su žuvų pašarais. Prieš naudojimą produktą praskieskite vandeniu santykiu 1:50-100. Užpurkškite skiedinį ant pašaro ir išmaišykite. Karpiams naudokite 1,0-1,5 ml produkto 1 kg pašaro; eršketinėms žuvims naudokite 1,5-3,0 ml produkto 1 kg pašaro.
  • Naudojant „Probiotikai žuvininkystei“ vandens tvenkinyje, išmaišykite produktą visame vandens telkinyje, santykiu 5–15 ml –  1 m3 vandens. Jei vanduo labai užterštas dumbliais, amoniaku, puvimo medžiagomis, galite naudoti didesnę produkto koncentraciją. Išmaišykite produktą visame vandens telkinyje.
  • „Probiotikai žuvininkystei“ taip pat naudojamas vandens tvenkinių trąšoms. 1 tonai organinių trąšų naudokite 100 – 150 ml produkto. Tręšimo medžiagą prieš naudojimą 2 mėnesius laikykite anaerobinėse sąlygose (3 mėn. geriausiems rezultatams). Prieš naudojimą produktą praskieskite vandeniu santykiu 1:100. Užpurkškite skiedinio ant tręšiamos medžiagos ir išmaišykite.
  • „Probiotikai žuvininkystei“ naudojimas mailiaus apdorojimui. Naudokite 60 – 100 ml produkto 1 m3 vandens. Mailių laikykite apdorotame vandenyje nuo 30 minučių iki 2 valandų. Prieš įleisdami mailių į vandenį, išmaišykite produktą visame vandens rezervuare.
  • Produktą laikykite nuo +5°C iki +50°C temperatūroje, saugant nuo tiesioginių saulės spindulių. Natūralios fermentacijos metu susidarę likučiai neturi įtakos preparato veiksmingumui ir kokybei .

Probiotikai žuvininkystei“ – draugiškas žmogui ir aplinkai produktas ne tik efektyviai sprendžia įvairias akvakultūros sektoriaus problemas, bet ir apsaugo žuvis nuo ligų ir parazitų; mažina amoniako kiekį vandenyje; mažina vandens drumstumą; mažina toksinų kiekį vandenyje; padeda sukurti teigimas aplinkos sąlygas žuvims; padeda užtikrinti reikiamą deguonies kiekį vandenyje; didina žuvų derlių iki 2 kartų; mažina dumblo kiekį vandenyje. „Probiotikai žuvininkystei“ yra turtingas savo sudėtimi. Laktobakterijos ir mielių kultūros, cukranendrių melasa, natūralūs mineralai, jūros druska, žolelių ir vaistažolių ekstraktai ir struktūrizuotas vanduo užtikrintai pagerins žuvų sveikatą ir vandens mikrobiologinę būklę.

Daugiau informacijos apie „Probiotikai Tvenkiniams“ produktą: tel.+370 639 33 900 arba el.p. [email protected]

Pasidalink: