Spausdinti šį puslapį

Patarimai renkantis garažo vartų automatiką

Patarimai renkantis garažo vartų automatiką Patarimai renkantis garažo vartų automatiką

Šiandien neįmanoma įsivaizduoti patogaus garažo vartų valdymo be automatinių sistemų. Labai nepatogu juos atidaryti patiems, ypač jei vartai yra pakankamai dideli ir konstrukcija yra sunki. Automatika padeda, kai reikia patogiai patekti į gamybinę patalpą, sandėlį, privačių namų teritoriją. Funkcionali moderni įranga leidžia ne tik nustatyti lanksčius varstomų, skersinių, stumdomų vartų nustatymus, bet ir žymiai padidinti jų patikimumą bei naudojimo saugumą. Svarbus aukštos kokybės vartų automatikos privalumas yra paprastas aptarnavimas ir prieinama kaina.

Automatinės vartų atidarymo sistemos buvo išrastos patogumui ir laiko taupymui. Todėl pagrindinis pliusas yra tai, kad atidarymas - uždarymas valdomas nuotoliniu būdu.

Sistemos privalumai tai galimybė pritaikyti valdymą iš mobiliojo telefono. Tam įrenginyje įdiegta speciali programa. Palydovinis ryšys yra susijęs su signalų mainais. Automatikos būklę sekti leidžiama ir mobiliuoju telefonu. Sistema yra patogi tuo, kad galite įjungti ir išjungti variklį būdami imtuvo diapazone. Pirmuoju variantu jums nereikės palikti automobilio. Ant pavaros sumontuotas imtuvas, kuris, esant signalui, įjungia variklį. Signalą galima perduoti  iš nuotolinio valdymo pulto.

Pagrindiniai veiksniai, darantys įtaką automatikos pasirinkimui, yra įėjimo vartų masė ir tipas bei jų naudojimo intensyvumas: jie nustato, kiek energijos reikės pavarai, koks atidarymo ir uždarymo greitis bus optimalus ir kokia valdymo sistema bus labiausiai pritaikyta. Pavyzdžiui, jei mes kalbame apie garažo vartus, kuriuos planuojama atidaryti ne daugiau kaip keliolika kartų per dieną, tai bus tinkama namų ūkio galingumo automatika. Sandėlių ar pramoninėms patalpoms, kuriose vartai atidaromi kelis šimtus kartų per dieną, geriau pasirinkti pramoninės paskirties pavarą, pasižyminčią didesne galia ir darbo ištekliais.

Svarbu iš anksto nustatyti disko tipą. Elektromechaniniai yra paprastos konstrukcijos, todėl yra nebrangūs, nereikalaujantys ypatingos priežiūros ir lengvai taisomi. Automatinių vartų hidraulinės pavaros yra patikimesnės, tačiau dėl sudėtingo dizaino teks išleisti daugiau lėšų jų montavimui ir priežiūrai.

Svarbus veiksnys yra klimato sąlygos, kuriomis sistema veiks. Kuo žemesnė temperatūra, tuo galingesnė turi būti pavara. Paprastai lydimoje automatikos dokumentacijoje nurodomas temperatūros diapazonas, kuriame ji turėtų veikti stabiliai. Galime sakyti, kad šaltų žiemų regionų gyventojams geriau rinktis galingesnes sistemas.

Labai svarbus kriterijus automatikos pasirinkimui yra vartų svoris. Svarbu atsižvelgti ne tik į grynąjį konstrukcijos svorį, bet ir į galimas papildomas apkrovas, kurios gali atsirasti dėl stipraus vėjo gūsio. Taigi, jei vartų svoris yra 100 kg, tada automatika turi būti įsigyta 4-5 kartus didesniu skirtumu, tai yra, ji turi atlaikyti mažiausiai 600 kg apkrovą.

Važiavimo greitis yra vidutiniškai 12 cm / s, o kuo jis didesnis, tuo greičiau garažo vartai atsidaro ir užsidaro. Šis laikas paprastai yra 15-30 sekundžių.

Vartų pavara turi atitikti jų atidarymo būdą. Yra stumdomų vartų pavaros ir varstomos vartų pavaros. Vartų automatikos valdymo komplektas turi būti pritaikytas maksimaliam varčios svoriui ir jo ilgiui. Svarbu, kad jie neveiktų garsiai ir būtų aprūpinti sistemomis, užtikrinančiomis saugų eksploatavimą.

Vartų automatikos rinkiniuose yra visas komplektas papildomų funkcijų, kurios papildys vartų pavaras: fotoelementas, šviesos signalas ir nuotolinio valdymo pultas. Verta atkreipti dėmesį į jų teikiamas funkcijas, kai kuriose sistemose galite reguliuoti judėjimo greitį ir nustatyti automatinį uždarymą su reguliuojamu uždelsimu. Vartų automatika gali turėti kliūčių aptikimo įtaisus.

Renkantis garažo vartų automatiką, turite atsiminti, kad tai yra metų sprendimas. Todėl verta pasikliauti patikrintomis, aukštos kokybės sistemomis, kurios užtikrins be rūpesčių ir patikimą veikimą.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio