Spausdinti šį puslapį

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai

Moderni izoliacija, UAB

www.izoliacija.com

Nuolatinis triukšmas gali ilgam sutrikdyti ramybę, pakenkti žmogaus sveikatos būklei, jo darbingumui ir kokybiškam poilsiui. Tai žinodami, naujųjų namų architektai, konstruktoriai ir dizaineriai be jau įprastų konstrukcinių sprendimų, šilumos izoliacijos, efektyvių inžinerinių tinklų, pasirūpina ir geresne garso izoliacija. Šito turėtų būti siekiama ir renovuojant senesnės statybos pastatus.

Bendrovė „MODERNI IZOLIACIJA“ projektuotojams ir architektams siūlo susipažinti su dviem šiuolaikiškais sprendimais: triukšmo vibracijas sugeriančiomis akustinėmis bei apdailinėmis medžio vilnos plokštėmis ir viskoelastinėmis garso izoliacijos membranomis.

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai

Viskoelastinė membrana: plonytis, bet veiklus sluoksnis

Naujos kartos „Tecsound“ sintetinės viskoelastinės garso izoliacinės membranos pelnytai specialistų pripažįstamos vienomis efektyviausių pasaulyje. Ir tai nėra keista, nes ši medžiaga atėjo iš karinės pramonės – povandeninių laivų ir kitų karinių įrenginių garso izoliacijos.

Pagrindinis „Tecsound“ membranos pranašumas prieš visas kitas tokio pobūdžio medžiagas yra tame, kad ją naudojantys sprendimai nė kiek nesumažina naudingos patalpų erdvės. Garso izoliacijos sluoksnis tiesiog pasislepia konstrukcijoje ir tampa nematomas už apdailos, tyliai didvyriškai atlieka savo darbą – saugo patalpose esančius žmones nuo bereikalingo triukšmo. Plonytę, bet veiksmingą, „Tecsound“ membraną galima įrengti ant bet kokio pagrindo – betono, gipskartonio, medienos, metalo bei daugelio kitų. Svarbu, kad paviršius būtų gerai paruoštas – jį reikia išlyginti, nuimti visas senas dangas (jei jų yra buvę), nugruntuoti ir leisti išdžiūti. Jei ant sienos yra kokybiškai sumontuotas gipskartonio sluoksnis, tada montavimas gali būti atliekamas tiesiai ant jo. Viskoelastinės membranos pasaulyje įrengiamos daugiaaukščiuose ir mažaaukščiuose pastatuose, viešbučių ir SPA kompleksuose, biuruose, mokyklose – visur, kur nepageidaujami pašaliniai garsai. Naudoti jas galima ir sienoms, ir grindims ar luboms – tereikia tik pasirinkti reikiamą medžiagos tipą.

„Tecsound FT“ aukštos kokybės garso izoliacija sudaryta iš veltinio sluoksnio ir sintetinės viskoelastinės membranos bei dažniausiai naudojama luboms ar sienoms nuo trukšmo izoliuoti. Jos atmaina „Tecsound 2FT“ turi du veltinio sluoksnius, abipus viskoelastinės membranos, ir idealiai tinka izoliuoti tarpbuitines pertvaras nuo kaimynų skleidžiamų garsų.

„Tecsound SY70 GEO“ – oru sklindantį garsą izoliuojanti membrana, skirta vidaus pertvaroms. Vienoje pusėje ji padengta lipniu sluoksniu, prikimbančiu prie daugumos statybinių konstrukcijų. Kitoje pusėje – poliesterio danga, prie kurios gerai limpa, gipskartonio plokštėms montuoti skirti klijai. Šitaip galima prie sienos iš karto klijuoti gipso apdailos plokštę, neįrengiant jokių sudėtingų karkasų. Rezultate smarkiai sutaupoma vidaus erdvės: visas „sumuštinis“ gaunasi mažiau nei 30 mm storio. Pačios gi membranos storis tėra tik 3,5 mm., o masės svoris – 7 kg/m².

Visas šias membranas galima kombinuoti su šilumos izoliacijos medžiagomis, tarkim, mineraline vata. Tai taip pat ženkliai padidina konstrukcijos garso izoliacijos parametrus.

Medžio vilna – akustinis komfortas ir kartu patalpos akcentas

Konstrukcinius garso izoliacijos sprendimus visai nebūtina slėpti nuo žmonių akių. Štai kaimyninės Latvijos gamybos medžio vilnos plokštės „CEWOOD“, gaminamos iš trijų 100 % natūralių žaliavų – medienos drožlių, vandens ir cemento – neuždengtos tampa interjero akcentu, atrodo estetiškai ir patraukliai, jas galima naudoti be jokio papildomo apdorojimo. Eksploatacijos metu šios plokštės išsaugo visas medienai būdingas savybes: komfortą, natūralią patalpos termoreguliaciją ir tolygų drėgmės sugėrimą ar išskyrimą, patalpos orui pernelyg išsausėjus.

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai

„CEWOOD“ medžio vilnos plokštės – unikali medžiaga, pasižyminti daugybe puikių savybių. Šis produktas atsparus ugniai, turi labai geras priešgaisrines savybes (A2, B-s1, d0), pasižymi puikiomis garso bei šilumos izoliacijos savybėmis ir tinka įvairiems dizaino sprendimams.

Akustinės plokštės plačiai naudojamos viešųjų ir gyvenamųjų pastatų interjero sprendimams, jos ekologiškos ir nekenkia sveikatai, turi alergologų suteiktą sertifikatą.

Dėl natūralios sudėties ir išskirtinių savybių šios plokštės dažnai naudojamos didesnės akustinės apkrovos patalpose, kur garso izoliavimas ir triukšmo sugertis yra labai svarbus aspektas. „CEWOOD“ medžio vilnos plokštės – apdaila, pasižyminti ne tik daugybe puikių savybių, bet ir neišsemiamomis dizaino galimybėmis derinant skirtingus plokščių matmenis, storius, spalvas ir faktūras, šitaip suteikiant interjerui išskirtinumo.

„CEWOOD“ medžio vilnos plokštės supaprastina ir palengvina susijusius su remontu procesus: jas lengva įrengti, nereikia glaistyti, dažyti ar šlifuoti. Montavimas labai paprastas, greitas ir beveik nekeliantis dulkių: plokštės klijuojamos arba tvirtinamos ant aliuminio profilio arba ant medinių tašų karkaso.

Tokiu būdu ne tik sutaupoma laiko ir finansinių išteklių, bet ir suteikiama sveika ir ekologiška darbo aplinka darbuotojams, sukuriamas puikus stilingas interjeras bei labai geras akustinis patalpų komfortas. Šie aspektai paaiškina, kodėl tiek gyvenamų tiek visuomeniniu ir biurų patalpų dekoro tendencijose taip sparčiai didėja šios medžiagos populiarumas. Paskaičiuota, kad „CEWOOD“ plokščių įrengimas užsakovams kainuoja pigiau nei dabar naudojamas ir ypač populiarus sprendimas su gipskartonio plokštėmis.

Akustiniai ir garso izoliacijos sprendimai

Mokyklose, vaikų darželiuose, SPA kompleksuose, sporto salėse, kultūros centruose bei kituose viešuosiuose pastatuose, kuriems tenka didelė akustinė apkrova, garso sugerties klausimas yra toks pat svarbus kaip ir natūralios medžiagų ypatybės, gaisrinė sauga, prieinama kaina ir estetinės savybės. „CEWOOD“ medžio vilnos plokštės savyje šias savybes vienija, todėl jų tiek eksportui, tiek Latvijoje ar Lietuvoje vykdomiems projektams šių medžiagų parduodama vis daugiau. 

Standartinė plokščių forma yra stačiakampė ar kvadratinė, tačiau siekiantiems savitumo ir ieškantiems ypatingų akcentų dizaineriams pagal užsakymą gaminamos ir išskirtinės formos, pavyzdžiui, šešiakampis, trikampis, trapecija, rombas, apskritimas ir t.t. Šešiakampė „CEWOOD“ dizaino plytelių forma – pati populiariausia, mat leidžia lengvomis priemonėmis sukurti unikalų, išraiškingą rezultatą.

Bendrovę „MODERNI IZOLIACIJA“ dėl komandos profesionalumo vertina, pripažįsta ir pasitiki daugelis pasaulinio lygio gamintojų. Tai suteikia bendrovei galimybę pasiūlyti unikalius gaminius bei sprendimus, kurie padės įgyvendinti net ir sudėtingiausius užsakovui kylančius uždavinius. Akustinio komforto sprendimai verslo ir gyvenamosioms patalpoms – tik vienas iš jų, toks pat svarbus kaip ir kiti, tačiau kartais nepelnytai paliekamas be reikiamo dėmesio.

 

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio