Spausdinti šį puslapį

Ištraukiamo oro šilumos siurblys NIBE – ne tik šildo, ruošia karštą vandenį, bet ir vėdina namus!

Ištraukiamo oro šilumos siurblys NIBE – ne tik šildo, ruošia karštą vandenį, bet ir vėdina namus! Ištraukiamo oro šilumos siurblys NIBE – ne tik šildo, ruošia karštą vandenį, bet ir vėdina namus!

UAB „Ekoklima“ Lietuvoje atstovauja vieną didžiausių Europos šildymo technikos gamintojų – Švedijos kompaniją „NIBE Energy Systems“. Ši kompanija Europoje žinoma kaip viena pažangiausių įmonių, tiekiančių  rinkai efektyviausius bei šiuolaikiškiausius šilumos siurblius bei kitą šildymo techniką.

Šilumos siurbliai šiuolaikiniame pasaulyje tapo progresyvia technologine priemone, leidžiančia namų jaukumui ir šilumai panaudoti tai, ką mums nemokamai suteikia pati gamta. Iš žemės, oro ar gruntinių vandenų paimta energija leidžia gerokai sutaupyti ne tik žiemą šildant, bet ir vasarą šaldant namus ar ištisus metus ruošiant karštą vandenį. Taip namuose temperatūra visuomet komfortiška, o savijautą gerina ir tai, kad už šį komfortą nereikia permokėti.

Švedijos šilumos siurblių gamintojas „NIBE“ turi didžiulę patirtį racionaliai sprendžiant energetiškai efektyvių pastatų šildymą ir vėdinimą. Ištraukiamo (išmetamo) oro šilumos siurblių taikymas yra žinomas kaip vienas paprasčiausių būdų gyvenamų patalpų mikroklimatui užtikrinti. Ištraukiamojo (išmetamo) oro šilumos siurbliai – tai tokie įrenginiai, kurie puikiai išsprendžia pastato vėdinimą ir tuo pačiu atlieka šildymo ir karšto vandens tiekimo funkcijas. Viskas įrengta šaldytuvo dydžio įrenginyje.

Energija paimama iš ištraukiamo (išmetamo) iš patalpų panaudoto oro ir grąžinama šildymo sistemai bei karštam vandeniui. Su šiais šilumos siurbliais už šildymą bei karšto vandens ruošimą išlaidos būtų apie du kartus mažesnės, lyginant su elektriniu katilu ir priverstine oro ištraukimo sistema. Ištraukiamo (išmetamo) oro šilumos siurbliai tinkami gerai apšiltintiems namams iki 200 m² ploto.

Yra ir kitų neginčijamų „NIBE“ šilumos siurblių privalumų: puikus dizainas, nereikia jokių lauko darbų, išorėje neatsiranda jokių įrenginių, kurie galėtų gadinti fasado vaizdą ar skleisti garsą, integruotas valdymas internetu ar mobiliu telefonu.

Ištraukiamo oro šilumos siurblys NIBE

Ištraukiamo (išmetamo) oro šilumos siurblių taikymas A klasės individualiuose pastatuose

Visi naujai statomi namai, kurių statybos leidimas yra išduotas po 2016 metų lapkričio 1 d., privalo būti ne žemesnės nei A energetinio efektyvumo klasės. Šilumos siurbliai yra vertinami kaip atsinaujinantys energijos šaltiniai. Pavyzdžiui, nustatyta, kad 150 m2 ploto B klasės namas per metus šildymui turėtų suvartoti ne daugiau kaip 127 kWh/ m2 energijos per metus. Tuo metu toks pat A klasės namas per metus nesunaudos daugiau kaip 50 kWh energijos/m2. Tai reiškia, kad tokio namo šildymui ir karšto vandens ruošimui pakaks iki 5 kw galios šilumos šaltinio esant lauke skaičiuojamajai temperatūrai – 23 C0.

Jei pastatas turi žemos temperatūros šildymo sistemą, įrenginys bus ženklinamas pagal nustatytą tvarką A +++ ženklu, tai yra jam suteikiamas aukščiausias įmanomas energetinio taupumo įvertinimas. Skaičiuojama, jog tokio namo išlaidos šildymui, vėdinimui ir karštam vandeniui ruošti neturėtų viršyti 280 Eur per metus.

Kad būtų galima gauti A, A+, A++ energetinės klasės sertifikatą, svarbu turėti sandarumo testo rezultatus. Tai reiškia, kad tokie namai yra labai sandarūs ir juose vėdinimo sistema – būtina. Tą puikiai išsprendžia ištraukiamo oro šilumos siurbliai.

Skandinavijos šalyse tai labai paplitęs šildymo būdas, skirtas energetiškai taupiems ir sandariems namams. „Švedijoje apie aštuoniasdešimt procentų šilumos siurblių į naujus individualius namus parduodami būtent ištraukiamo oro“, – per tarptautinę konferenciją Vilniuje patvirtino Jussi Hirvonen (Suomijos šilumos siurblių asociacijos direktorius). Kai namas yra gerai apšiltintas, jį šildyti reikia ne daug, bet reikia kažką daryti su jo vėdinimu. Čia kartu viename įrenginyje integruotos šildymo, karšto vandens ruošimo ir vėdinimo funkcijos. Šio šilumos siurblio šaltinis ne lauko oras, ne gręžinys, bet vėdinamas oras, kurį mes iš namų išmetame lauk. Iš ten paimama šiluma, kurios užtenka visam namui. Tokiu būdu įrenginys vėdina namą, tiekia šilumą ir ruošia karštą vandenį. Šio tipo šilumos siurblys jungiamas su vėdinimo sistema, pats siurblys turi integruotą ventiliatorių, kuris vykdo vėdinimą. Kai nepakanka energijos iš ištraukiamo oro, gali būti įjungiamas el. kaitinimo elementas ar kitoks papildomas šaltinis. Ištraukiamo oro šilumos siurblys pritaikytas žemoms temperatūroms suskaičiuotiems radiatoriams arba grindų šildymui.

Ištraukiamo oro šilumos siurblys NIBE

 UAB „Ekoklima“, pagal kliento poreikius, parduoda ir montuoja šiuos „NIBE“ ištraukiamo (išmetamo) oro šilumos siurblius:

Ištraukiamo oro šilumos siurblys energetiškai taupiems ir sandariems daugiabučiams namams bei dideliems pastatams „NIBE Air-Site GreenMaster“.

Pilnai sukomplektuotas ištraukiamo (išmetamo) oro šilumos siurblys šildymui, karšto vandens ruošimui, namų vėdinimui su šilumos sugrąžinimu „NIBE F730“ arba „NIBE F750“.

Ištraukiamo oro šilumos siurblys patalpų šildymui, vėdinimui ir karšto vandens ruošimui „NIBE F470“.

Ištraukiamo oro šilumos siurblys šildymui, karšto vandens ruošimui, namų vėdinimui su šilumos sugrąžinimu „NIBE F370“.

UAB „Ekoklima“ meistrus rasite visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje, todėl kiekvienam, besidominčiam šilumos siurbliais, bus suteikta operatyvi ir profesionali konsultacija, parinkta įranga, optimaliausiai atitinkanti kliento poreikius. Įmonės serviso komanda Jūsų šilumos siurblį profesionaliai prižiūrės tiek garantiniu laikotarpiu, tiek po jo. Jums pageidaujant, šildymo sistema bus įrengta per trumpiausią laiką.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio