Spausdinti šį puslapį

Kaip rinktis baldus vonios kambariui?

Kaip rinktis baldus vonios kambariui? Kaip rinktis baldus vonios kambariui?

Tikriausiai teko susidurti su problema, kai dėl netinkamai pasirinktų vonios kambario baldų ir nepakankamos vietos daiktams susidėti vonia atrodo taip, tarsi pro ją būtų praūžęs uraganas. Todėl jeigu remontuojate arba naujai įsirengiate vonios kambarį, turite labai gerai apgalvoti, kokius baldus ir kiek jų rinksitės. Internetinė parduotuvė b-a.eu, prekiaujanti vonios kambario baldais pateikia kelis patarimus, kurie padės išsirinkti baldus, kurie tinkamiausi jūsų vonios kambariui.

Apgalvokite, kokius daiktus laikysite vonioje

Prieš pradedant vonios kambario baldų paiešką reikia labai gerai apgalvoti, ką juose laikysite, kiek vietos reikia šiems daiktams susidėti ir koks įrangos funkcionalumas reikalingas. Individualiuose namuose ši problema nėra tokia aktuali kaip butuose. Tuo tarpu butuose vonios kambariai yra maži, todėl sutalpinti visus baldus ir norimą įrangą gali būti tikrai nelengva. Todėl turite labai gerai viską planuoti. Pagalvokite, kur laikysite tualetinį popierių ir vonios valymo priemones? Jeigu turite vaikų, kur laikysite jų žaislus ir maudymo priemones, tokias kaip vonelė? Ar vonioje laikysite rankšluosčius, chalatą, šlepetes ir kitas priemones? Ar reikalinga spintelė ar stalčius kosmetikai? Kur įsirengsite skalbimo mašiną ir kur laikysite nešvarius rūbus prieš skalbimą?

Atsakę į šiuos ir kitus panašius klausimus susidarysite gana neblogą vaizdą, kokio vonios kambario jums reikia. Tai padės tinkamai pasirinkti baldus. Nepamirškite, kad dabartiniai jūsų poreikiai gali išaugti, todėl turite numatyti papildomos vietos daiktams susidėti. Geriau kurį laiką laikyti lentyną tuščią, nei po metų bandyti uždaryti spintelės dureles, kuomet į vidų nebetelpa visi jūsų daiktai.

Iš ko pagaminti vonios baldai?

Rinkdamiesi baldus vonios kambariui būtinai atkreipkite dėmesį į medžiagas, iš kurių jie pagaminti. Vonios baldai turi būti pagaminti iš drėgmei atsparių medžiagų arba padengti vandeniu atsparia danga. Dažniausiai tokia baldai gaminami iš vidutinio tankio atsparių drėgmei medienos plaušų plokščių (MDF). Tokia plokštė paprastai dengiama vinilu, akrilu arba laminatu.

Brangesni vonios baldai gali būti gaminami ir iš medienos, tačiau ji turi būti tinkamai apdorota ir impregnuota bei apsaugota nuo drėgmės, nes įprasti mediniai baldai vonioje gali pradėti pūti arba juose gali įsiveisti pelėsis. Kai kuriems vonios paviršiams ir kriauklėms gali būti naudojamas ir prabangios medžiagos – marmuras, stiklas ar granitas. Tokie baldai atrodo prabangiai ir įspūdingai, tačiau jų reikėtų vengti mažose erdvėse, kadangi jie gali perkrauti erdvę. Ir žinoma, visuomet klasikiniu pasirinkimu išlieka metaliniai paviršiai. Jie atrodo moderniai ir elegantiškai.

Ką reikėtų žinoti apie vonios kambario baldus?

Rinkdamiesi baldus įvertinkite kaip juos kabinsite ar kur statysite. Pagalvokite, kiek ir kokio svorio daiktų laikysite pakabinamose spintelėse. Jeigu numatomas didelis svoris – rinkitės kokybiškus tvirtinimus, kad spintelė nenukristų.

Vonios kambaryje labai patogiai galima išnaudoti kampus. Kampinės spintelės užima mažiau vietos, tačiau yra gana talpios, todėl jose galėsite susidėti daug daiktų. Atkreipkite dėmesį, kokio aukščio baldus renkatės. Aukštesnės spintelės yra talpesnės, todėl išnaudokite erdvę maksimaliai.

Išsimatuokite erdvę, susidarykite planą ir įvertinkite, kaip atsidaro baldų durys. Apgalvokite, ar prie visų baldų patogu prieiti. Ar patogu atidaryti visas dureles. Jeigu virš vonios kabinate lentyną ar spintelę, apgalvokite, ar ji patogioje vietoje ir ar nesusižeisite stodamiesi iš vonios. Kuo labiau viską apgalvosite prieš pirkdami baldus, tuo funkcionalesnį ir jaukesnį vonios kambarį pavyks susikurti.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio