Spausdinti šį puslapį

Patogus miegamasis: dalykai, be kurių nepavyks išsiversti

Patogus miegamasis: dalykai, be kurių nepavyks išsiversti Patogus miegamasis: dalykai, be kurių nepavyks išsiversti

Pigu, UAB

pigu.lt

Miegamąjį pagrįstai būtų galima tituluoti viena svarbiausių namų erdvių – nors čia retai kada užsuka svečiai, mes patys šiame kambaryje praleidžiame itin daug laiko. Būtent dėl šios priežasties norisi, jog čia netrūktų jokių detalių ir būtų galima maksimaliai atsipalaiduoti. Tad jei planuojate miegamojo remontą ar įrenginėjate naują kambarį, turėtumėte pasitikrinti, ar visi svarbiausi dalykai yra įtraukti į Jūsų sąrašą.

1. Lova. Labai sunkiai būtų galima surasti kambarį, kuriame nebūtų šio baldo – tai svarbiausias atributas, užtikrinantis mūsų poilsį. Nors kiekvienam norėtųsi miegoti didesnėje lovoje, dažnai šiuos norus apriboja kambario dydis. Visgi, net ir tuomet galima surasti išeitį – jei Jūsų miegamasis nedidelis, vertėtų rinktis mažesnių išmatavimų lovą ar pagalvoti apie sofos-lovos idėją.

2. Čiužinys. Kokybiškam miegui neužteks tik lovos – jei norisi išsimiegoti patogiai, Jums prireiks ir miegojimo įpročius atitinkančio čiužinio. Šiuo atveju vertėtų atsižvelgti ir į jų išmatavimus: bene dažniausiai naudojami čiužiniai 160x200, tačiau sprendimas priklausys nuo Jūsų lovos dydžio ir poreikių. Žinoma, už lovą didesnio čiužinio įtalpinti nepavyks, tačiau jei miegate vienas ir retai vartotės, Jums užteks ir mažesnių matmenų gaminio.

3. Kilimėlis. Nesvarbu, kokią grindų dangą nuspręsite pasirinkti, būtų sunku įsivaizduoti jaukų miegamąjį be žavaus kilimėlio – šis nedidelis (o galbūt – gerokai didesnis) aksesuaras ženkliai prisideda prie Jūsų puoselėjamo interjero. Tad jeigu juo dar nepasirūpinote, tikrai turėtumėte apsvarstyti šį variantą.

4. Vieta daiktų laikymui. Miegamajame, kaip ir bet kurioje kitoje namų erdvėje, ypač svarbu užtikrinti tvarką – tam dažniausiai naudojamos talpios spintos, tačiau vertėtų pagalvoti ir apie kitus naudingus baldus. Knygų kolekcijai ar asmeniškiems suvenyrams puikiai tiks lentynos, o kad telefono ar šiuo metu skaitomo žurnalo nereikėtų laikyti ant žemės, turėtumėte pasirūpinti ir žavingu naktiniu staliuku.

5. Šviesos šaltiniai. Be pagrindinio apšvietimo, miegamajam dažniausiai pasirenkami keli papildomi šviestuvai, kurie suteikia galimybę sukurti malonią ir net šiek tiek romantišką aplinką. Langų patariama pernelyg neslėpti – čia puikiai tiks lengvos užuolaidos, o jei norėsis daugiau privatumo, vertėtų įsigyti ir nakčiai skirtas užuolaidas ar pasirinkti kitą panašų sprendimo būdą.

6. Veidrodis. Nors įprasta, kad veidrodis visuomet naudojamas vonios kambaryje, dėl praktinių sumetimų jį pravartu turėti ir miegamajame – taip iš karto galėsite pasitikrinti, ar pasirinktas garderobas atitinka Jūsų lūkesčius. Be to, šie gaminiai puikiai tinka mažoms patalpoms, kadangi sukuria didesnės erdvės ir šviesos iliuziją, tad jeigu jo nėra ant spintos durų, turėtumėte jam surasti kitą vietą.

7. Jaukumo suteikiantys aksesuarai. Net jeigu miegamajame neturite daug laisvos vietos, vertėtų pasirūpinti bent keliais papildomais aksesuarais, kurie suteiks šiai patalpai gyvybingumo ir leis sukurti savitą stilių. Tai gali būti žavus paveikslas, įdomios užuolaidos ar originaliai atrodantis kavos staliukas – pasirinkimas šiuo atveju priklausys tik nuo Jūsų stiliaus pojūčio. Daugybę stilingų detalių ir baldų miegamajam rasite interneto parduotuvėje Pigu.lt.

Galiausiai tobulam miegamajam reikia ir Jūsų dvasios, arba kitaip tariant – įdėtų pastangų. Šis kambarys gali atspindėti Jūsų asmenybę, tad nebijokite drąsių, originalių sprendimų ir kurkite tokį interjerą, kuriame patys jaustumėtės patogiai.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio