Spausdinti šį puslapį

6 patarimai, kaip paversti sofą lovą patogesne

6 patarimai, kaip paversti sofą lovą patogesne 6 patarimai, kaip paversti sofą lovą patogesne

Pigu, UAB

pigu.lt

Nors įprasta manyti, jog sofos lovos yra skirtos svečiams, visgi, jas mielai renkamės ir jaunuolių kambariams bei naudojame tais atvejais, kai kambaryje nėra labai daug vietos. Kasdieniam poilsiui keliame kur kas daugiau reikalavimų, todėl tokia miegojimo vieta ne visuomet pateisina mūsų lūkesčius. Visgi, jei atsižvelgsite į šiuos patarimus, nakties metu jausitės taip pat patogiai kaip ir įprastoje lovoje.

1. Išsirinkite patogią sofą – lovą. Tai esminis kriterijus, kuris gali užtikrinti Jūsų komfortą – sofos lovos skiriasi savo dydžiu ir dizainu, tad iš anksto turėtumėte įvertinti savo lūkesčius ir kambario galimybes. Pasitaiko atvejų, kuomet nėra galimybės sofos ištiesi – tuomet vertėtų rinktis kaip įmanoma platesnį variantą. Šio tipo sofos pigiau parduodamos internetu, tad itin lengvai galite atsirinkti Jums tinkamus išmatavimus.

2. Įsigykite kokybišką čiužinį. Tais atvejais, kai tokią lovą tenka naudoti dažnai, turėtumėte pagalvoti apie papildomo čiužinio įsigijimą – šie gaminiai dabar gali ne tik garantuoti patogumą, bet ir padėti kovojant su skausmais ar kitomis varginančiomis problemomis. Klaidinga manyti, jog laukia didelė investicija: jei Jums reikalingi pigūs čiužiniai, išpardavimas – puiki galimybė kokybiškus gaminius įsigyti itin viliojančiomis kainomis. Įvairių matmenų čiužiniai vaikams ir suaugusiems siūlomi Pigu.lt el. parduotuvėje.

3. Apverskite čiužinį. Jau kurį laiką naudojate čiužinį, tačiau vis dažniau pradedate jaustis nepatogiai? Tai dar nereiškia, jog laikas jį keisti: laikui bėgant nuo apkrovos kai kurios jo vietos ima deformuotis, tačiau šią situaciją galima ištaisyti tiesiog jį apvertus – tokį veiksmą reikėtų pakartoti maždaug keturis kartus per metus. Tiesa, kai kurie čiužiniai yra vienpusiai, tad tokiu atveju turėtumėte jį apsukti, kitaip tariant, sukeisti priekį su galu.

4. Iškraustykite patalynės dėžę. Ar bent jau minimaliai sumažinkite joje esančių daiktų kiekį, kad jie, Jums gulint, neturėtų sąlyčio su čiužiniu, kadangi priešingu atveju iš jo nebeturėsite tiek daug naudos. Teigiama, kad tai kenkia čiužinio mechanizmui ir netgi gali iškraipyti jo pagrindą, tad jeigu norite ilgiau mėgautis kokybišku poilsiu, kuriam laikui pakeiskite atsarginės patalynės vietą.

5. Rinkitės kokybiškus audinius. Nors patalynės pasirinkimas daugeliui gali atrodyti kaip nedidelė smulkmena, išbandę kokybiškus, švelnius audinius tikrai pastebėsite skirtumą – jie maloniai liesis prie odos ir užtikrins maksimalų komfortą. Tai ypač svarbu kalbant apie antklodes – jei ji nebus pritaikyta tinkamam sezonui, joks čiužinys neišgelbės Jūsų poilsio. Tad jeigu išbandėte viską, tačiau dar nesate patenkinti rezultatu, pritaikykite ir šias gudrybes.

6. Atminkite – pagalvėlių niekuomet nebus per daug. Kiekvienas turi savo mėgstamą ir patogią pagalvę, tačiau miegant ant sofos, pravartu jų turėti kiek daugiau. Tai svarbu ne tik dėl interjero (miegodami apie jį galvojame mažiausiai) – sudėję jas prie sofos krašto, būsite tikri, jog neliks miego kokybę trikdančių veiksnių.

Užtenka vos kelių detalių, kad sofa lova taptų patogia nakvynės vieta – jei įdėsite šiek tiek pastangų, netrukus galėsite mėgautis kokybišku ir komfortišku poilsiu. Tad jeigu šiuo metu nesate patenkinti savo miego kokybe ir siekiate karališko poilsio, pats metas išbandyti visus šiuos patarimus!

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio