Spausdinti šį puslapį

Lauko baldai mažoje erdvėje: esminiai aspektai ir idėjos

Lauko baldai mažoje erdvėje: esminiai aspektai ir idėjos Lauko baldai mažoje erdvėje: esminiai aspektai ir idėjos

Pigu, UAB

pigu.lt

Net ir turėdami nedidelį balkoną, terasą ar mažai vietos vidiniame kieme, galite šias erdves papuošti dailiais lauko baldais. Nors tokia užduotis pareikalaus šiek tiek pastangų, pasitelkdami Pigu.lt ekspertų pateikiamus patarimus ir idėjas, lengvai sukursite visos poreikius atitinkantį ir žaviai atrodantį eksterjerą.

Apsispręskite, kokia bus erdvės paskirtis

Terasoje leidžiate laiką su draugais, o gal mėgstate vienas stebėti saulėlydžius ar skaityti knygas? Nuo to, ką dažniausiai veikiate šioje erdvėje, priklausys tinkamiausių baldų pasirinkimas ir jų skaičius. Besimėgaujantiems komfortiška vienatve ar vakarais dviese, puikiai tiks patogūs foteliai, krėslai, tačiau jei ketinate dažnai priimti svečius, vertėtų pagalvoti apie didesnę sofą ar kitus talpesnius baldus.

Susikoncentruokite į formą, ne į dydį

Nors turintiems mažai vietos dažniausiai rekomenduojama atsižvelgti į baldų dydį, šiuo atveju ne mažiau svarbi (o gal net svarbesnė) yra jų forma. Jums geriausiai tiks papildomomis apdailos detalėmis neapkrauti lauko baldai, tad rinkdamiesi turėtumėte įsitikinti, kad jų dizainas išnaudotas tikslingai. Pasirinkę ant kojelių stovinčias kėdes ar stalus, galėsite išnaudoti ir vietą po šiais baldais, o pati erdvė taip pat neatrodys perpildyta.

Pasirinkite tinkamus atspalvius

Vientisas stilius ir panašios spalvos padės išlaikyti balansą ir leis sukurti jaukią atmosferą, tad turėtumėte pasistengti, kad visi lauko baldai turėtų bendrų bruožų. Šiuo atveju ypač pravartu susipažinti su komplektų asortimentu – tuomet išvengsite sudėtingų galvosūkių ir būsite tikri, kad pasirinkti baldai puikiai stilistiškai derės tarpusavyje. 

Paprastos idėjos: pritaikykite jas savo namuose

Kompaktiškas lauko baldų komplektas. Nedidelis apvalus staliukas su keliomis kėdėmis ypač tiks jaukiems Jūsų pasisėdimams ir neužims daug terasos erdvės. Prireikus visuomet galėsite pasirūpinti ir papildomomis sėdėjimo vietomis, todėl pravartu atsargoje turėti kelias sulankstomas kėdutes ar taburetes – tai padės išvengti chaoso, jei į svečius netikėtai užklystų daugiau draugų.

Individualūs deriniai. Skirtingi lauko baldai taip pat turi privalumų – derindami kiekvieną detalę atskirai, galite maksimaliai išnaudoti kiekvieną laisvą centimetrą. Be to, taip galėsite išbandyti daugiau skirtingų idėjų: galbūt nuspręsite išsirinkti tik kelias kėdes, o vietoj stalo pasirinksite kitą alternatyvą.

Patogi ir talpi sofa. Šis lauko baldas neabejotinai užima daugiausiai vietos, tačiau tuo pačiu gali sutalpinti ir kur kas daugiau žmonių – jeigu ieškote talpaus varianto, sofa Jums tiks geriausiai. Jas galite įsigyti tiek komplektuose, tiek ir atskirai, tad atsižvelgdami į turimą plotą, pakankamai lengvai surasite sau tiksiantį variantą.

Papildomi akcentai. Nors mažoje erdvėje daug aksesuarų sutalpinti nepavyks, to daryti visiškai nereikia – siekiant sukurti jaukią atmosferą, užteks kelių minkštų pagalvėlių ar įdomesnių stiliaus detalių. Galite įtalpinti ir daiktadėžes ar pasirinkti kelis skyrelius turinčius lauko baldus – tokie funkcionalūs sprendimai leis patogiai susidėti reikiamus daiktus net ir tuomet, kai vietą reikia labai taupyti.

Svarbiausia, jog rinkdamiesi lauko baldus, pernelyg aklai nesivadovautumėte šių metų tendencijomis ir rinktumėtės tai, kas labiausiai atspindi Jus ir Jūsų stilių. Pasitelkite fantaziją, įdėkite šiek tiek širdies ir nebijokite eksperimentuoti – tuomet net ir nedidelė lauko erdvė taps jaukia ir patogia atsipalaidavimui skirta zona.     

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio