Spausdinti šį puslapį

F klasės putų gesintuvas aliejaus ir kitų riebalų gesinimui

F klasės putų gesintuvas aliejaus ir kitų riebalų gesinimui F klasės putų gesintuvas aliejaus ir kitų riebalų gesinimui

DOMINIS, UAB

dominis.lt

Gesintuvai riebalams arba F klasės gesintuvai – tai UAB „DOMINIS“ siūlomi specialūs putų gesintuvai, tinkami naudoti namuose, biurų virtuvėse, valgyklose, restoranuose, kemperiuose ir pan. Juo, be užsiliepsnojusių riebalų, galima gesinti ir kietas medžiagas (A) ir degius skysčius (B).

Užsidegusių riebalų gesinimas sudėtingas, nes riebalai užsidega patys esant 350– 400º temperatūrai ir, užgesinti paprastomis priemonėmis, gali iš naujo užsidegti.

F klasės putų gesintuvas aliejaus ir kitų riebalų gesinimui

Kodėl užsidegusių riebalų negalima gesinti kitomis priemonėmis?

Vanduo – vandeniu riebalų gesinti negalima dėl to, kad į riebalus pilamas vanduo sukelia dar didesnį gaisrą, nes garuoja sprogdamas.

Miltelinis gesintuvas –  miltelinis gesintuvas degančius riebalus užgesina trumpam, kadangi gesinti naudojama medžiaga yra be vėsinamojo efekto, tad riebalai tikriausiai užsidegs iš naujo. Be to, naudojant miltelinį gesintuvą labai netoli karštų riebalų, jie gali dar plačiau pasklisti ir sukelti dar didesnį gaisrą. Pramoninėse virtuvėse miltelinio gesintuvo negalima naudoti dar ir dėl gesinti naudojamos medžiagos ypatumų – milteliai yra labai lakūs. Gesinant gaisrą milteliniu gesintuvu, aplink gaisro židinį susidaro debesis, kuris vėliau nusėda ant netoliese esančių daiktų ir maisto produktų. Milteliniame gesintuve naudojama medžiaga nėra nuodinga ar pavojinga žmonių sveikatai, bet ji gali sukelti papildomų išlaidų likviduojant gaisro padarinius pramoninėse virtuvėse.

Vandens putų gesintuvas - degant maistui ir riebalams naudoti negalima paprastų vandens putų gesintuvų. Vandens putų gesintuvas gesina liepsnas, bet nesugeba pilnai užgesinti ugnies – ji gali iš naujo užsiliepsnoti. Maistinis aliejus užsidega pats esant 350– 400º temperatūrai, o kadangi putų gesintuve esanti ir gesinimui naudojama medžiaga yra, gali kilti gesinimo vandeniu efektas.

Nedegus audinys - riebalų gesinimui skirtas nedegus audinys, kuris slopina gaisrą, bet tik tuo atveju, jei yra teisingai naudojamas. Jeigu nedegus audinys naudojamas klaidingai, kontaktuodamas su riebalais jis gali ir pats užsidegti. Juo galima gesinti tik mažame ir konkrečiame inde įsiplieskusią ugnį, jeigu riebalai pasklidę plačiai – nedegus audinys Jums jau nebepagelbės. Labai dažnai žmonės bijo su nedegiu audiniu net priartėti prie ugnies.

UAB „DOMINIS“ pristatomas F klasės putų gesintuvas dažniausiai naudojamas restoranuose, virtuvėse, komercinėse ar pramoninėse patalpose, kur yra didelė riebalų ar aliejaus užsidegimo tikimybė.

F klasės putų gesintuvas aliejaus ir kitų riebalų gesinimui

UAB „DOMINIS“ veikla apima platų norminiais teisės aktais reglamentuojamą paslaugų spektrą: priešgaisrinės saugos ir gaisrinės įrangos bei kitų prekių tiekimo (gesintuvai, gesintuvų patikra, varžų matavimas, gaisrinės signalizacijos patikra), civilinės saugos, darbuotojų saugos ir tęstinių profesinių mokymų srityse.

F klasės putų gesintuvas aliejaus ir kitų riebalų gesinimui

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio