Spausdinti šį puslapį

Šilumos siurbliai oras-vanduo DAIKIN Altherma - paskaičiuotas efektyvumas ir pelningumas

Šilumos siurbliai oras-vanduo DAIKIN Altherma - paskaičiuotas efektyvumas ir pelningumas Šilumos siurbliai oras-vanduo DAIKIN Altherma - paskaičiuotas efektyvumas ir pelningumas

SAULĖS ŠILUMA, UAB

Žmonės vis dažniau susimąsto apie tai, kiek kainuoja šildymas. Tradicinėse šildymo sistemose ir katiluose naudojamas įvairus organinis kuras, todėl jos yra brangios ir kenksmingos aplinkai. Niekas nebenori eikvoti savo laiko ir pinigų veltui. Kadangi šilumos siurblys „Altherma“ sugeba užtikrinti trigubą arba didesnį šilumos kiekį nei suvartoja elektros energijos, ir reikalauja tik minimalios priežiūros, todėl „Altherma“ sistemos itin sparčiai populiarėja visame pasaulyje ir ypač Šiaurės Europoje.

Gyvenamųjų namų statybos technologija vystosi labai sparčiai. Nepaprastai ištobulėjo šilumos izoliacijos medžiagos ir metodai. Naujiems ir renovuotiems namams ir butams „DAIKIN“ siūlo naujausią šilumos siurblio technologiją - „Altherma“, kuri leidžia taupyti jūsų pinigus ir užtikrina komfortą visus metus.

Nenuostabu, kad žmonės visoje Europoje vis geriau supranta naująją šildymo technologiją, paremtą unikaliomis freono dujų savybėmis – slegiant freoną jis gali įkaisti iki +90°C, o begaruodamas atšalti iki –51°C. Šilumos siurblių veikimas yra paremtas tuo, kad skirtumas tarp freono garavimo temperatūros ir aplinkos (lauko) temperatūros yra paverčiamas šilumine energija ir tokiu būdu yra šildomas vanduo, kuris naudojamas gyvenamųjų patalpų šildymui (grindiniam, bei radiatoriniam) ir karšto vandens ruošimui. Ypač geromis šilumos pernešimo sąvybėmis pasižymi naujosios kartos R410A freonas, šilumos siurbliai veikiantys šio freono pagrindu yra efektyvesni.

Puikiu pavyzdžiu yra „Altherma“, kai šilumos siurblys iš aplinkos oro paima susikaupusią gamtinę šilumą (t.y. skirtumą tarp itin žemos freono garavimo temperatūros ir aplinkos temperatūros) ir perduoda ją jūsų namų aplinkai. „Altherma“ šilumos siurblys tenkina jūsų šildymo poreikius, bei tiekia buitinį karštą vandenį. Taip pat karštomis vasaros dienomis sistema gali vėsinti patalpas. Tai sistema, apimanti visas reikalingas funkcijas, tai puikus ištisų metų poreikius tenkinantis šildymo ir vėsinimo sprendimas.

„Altherma“ - unikali šilumos siurblio sistema užtikrinanti šiltą aplinką 3-imis žingsniais

„Altherma“ oro-vandens šilumos siurblys greitai sukuria optimalią kambario temperatūrą jums ir jūsų šeimai. Jūs galite mėgautis komfortiška šilta aplinka tiesiog trimis žingsniais:

1. Šilumos siurblys freono cirkuliacijos pagalba paima iš lauko oro žemos temperatūros šilumą;

2. Sistema pakelia išgautos šilumos temperatūrą;

3. Tada per šilumos sklaidiklius ši šiluma yra paskirstoma jūsų namuose.

Jauskitės šiltai net prie -20°C temperatūros

Japoniškų technologijų dėka „Altherma“ sistemos našumas, be rezervinių šildytuvų, kuomet lauke – 20°c temperatūra, siekia koeficientą 1:2 , o jau esant žemesnėms temperatūroms sistemos vidiniame bloke yra numatytas papildomas elektrinis šildytuvas, kuris užtikrins kad jūsų namuose bus šilta pikiniais momentais - esant –30c ir žemesnei aplinkos temperatūrai. Net ir šalčiausią dieną šilumos siurblio boileris gali patenkinti 60% jūsų šilumos poreikio; likusį šilumos poreikį patenkins papildomas sistemos elektrinis šildytuvas. „Altherma“ garantuoja, kad jums niekada nepristigs šilumos, ir, vertinant jūsų metinį šilumos sunaudojimą, „Altherma“ šilumos siurblio sistema tieks jums nuo 90% iki 95% reikalingos šilumos nenaudodama rezervinių tenų.

Sprendimas užtikrinantis visišką komfortą

1. Išorinis blokas: efektyvus energijos panaudojimas iš oro

„Altherma“ naudoja natūralų energijos šaltinį. Išorinis blokas paima šilumą iš lauko oro ir pakelia jos temperatūrą iki tokio lygio, kuris būtų pakankamas patalpų šildymui. Po to ši šiluma freono pagalba per šaltnešio vamzdžius yra perduodama į vidinį bloką (taigi, papildomas pranašumas yra tai, kad šaltnešio vamzdžiai niekada negali užšalti). Kompaktiškas išorinis blokas lengvai montuojamas ir, kadangi nereikia vykdyti jokių gręžimo ar kasimo darbų, jis gali būti montuojamas butuose ir namuose.

2. Vidinis blokas: Altherma sistemos širdis

Vidinis blokas šildo vandenį, kuris cirkuliuoja per žemos temperatūros radiatorius, grindinę šildymo sistemą arba ventiliatorinius konvektorius; jis taip pat gamina buitinį karštą vandenį. Jei jūs pasirenkate šildymo ir vėsinimo režimų kombinaciją, vidinis blokas taip pat gali mažinti vandens temperatūrą ir tokiu būdu užtikrinti gaivinantį patalpų vėsumą.

3. Buitinio karšto vandens bakas: mažas energijos sunaudojimas

Buitinio karšto vandens gamybos srityje „Altherma“ pateikia tokius pat sumanius sprendimus. Energijos naudojimo efektyvumą maksimaliai padidina unikalus sistemos komponentų išplanavimas ir specialus išdėstymas. Gauta iš lauko oro energija per šilumokaitį, kuris yra prijungtas prie šilumos siurblio, iš pradžių pašildo bake esantį vandenį. O esant dideliam vandens poreikiui vandenį, kuris gali būti reikalingas dušui, voniai ar kriauklei, galima pašildyti su papildomu elektriniu šildytuvu, esančiu buitinio karšto vandens bake. Kad nekiltų legionelės bakterijų augimo pavojus, nustatytais intervalais vanduo yra automatiškai pašildomas iki +70°C temperatūros. „Altherma“ sistema jums visada garantuos šilto ir visiškai saugaus vandens tiekimą. Priklausomai nuo karšto vandens sunaudojimo apimčių kas dieną, „Altherma“ buitinio karšto vandens bako talpa gali būti trijų skirtingų dydžių; esant didžiausiai buitinio karšto vandens bako talpai, sistema dirba efektyviausiai.

Šilumos siurbliai oras-vanduo DAIKIN Altherma

Sumanus temperatūros reguliatorius

Sistemos valdymo kontūrai yra sumontuoti vidiniame bloke. Su „Altherma“ jūs galite reguliuoti patalpų šildymą ir vėsinimą taip, kaip pageidaujate. UAB „Saulės šiluma“ meistrai gali užprogramuoti jums savaitinę šildymo programą, pagal valandas ar pagal dienas. Tokiu būdu temperatūra yra automatiškai sumažinama nakties metu arba per atostogas, ir padidinama prieš atsibundant ryte arba grįžus namo. Šildymui naudojamo vandens temperatūrą kontroliuoja įmontuotas termostatas, kuris reguliuoja vandens temperatūrą priklausomai nuo lauko temperatūros. Palaikant minimalią reikalingą šildymui naudojamo vandens temperatūrą, pasiekiamas maksimalus sistemos veikimo efektyvumas. Sistema gali dirbti ir su papildomomis temperatūros reguliavimo sistemomis, su atskirais termostatais kiekvienam kambariui.

Šilumos siurblio veikimo principai

Viskas prasideda nuo saulės. Saulė šildo žemės atmosferą ir išorinį žemės dirvos sluoksnį. Energijos kiekis, kurį per metus saulė išspinduliuoja į žemę, yra 50 kartų didesnis už visą mūsų planetos sunaudojamą energiją. Taigi, saulė yra milžiniškas ir neišsenkantis energijos šaltinis. Saulėtą dieną saulės spinduliuojamą šiluminę energiją jūs jaučiate savo kūnu. Bet iš tikrųjų ore visada yra šiluminės energijos, net ir šaltomis žiemos dienomis ar net naktį.

Šilumos siurbliai ima šiluminę energiją iš atmosferos arba iš vandens (upių, ežerų) arba iš dirvos. „Altherma“ šilumos siurbliai ima šiluminę energiją iš lauko oro, ir tai yra pigesnis ir paprastesnis sprendimas už kitas alternatyvas. Kad šilumos siurblys galėtų imti šiluminę energiją iš oro, jam pačiam reikia pradinės energijos: sunaudodamas tik 1 kilovatą elektros energijos, „Altherma“ šilumos siurblys perkelia į jūsų namus nuo 3 iki 5 kilovatų šiluminės energijos. Kitais
žodžiais, nuo 66 iki 80% šilumos, kurią gamina „Altherma“ šilumos siurblys, yra išsiurbiama iš aplinkos oro, ir ji yra gaunama nemokamai.

Šilumos siurblių CO2 emisijos yra žymiai mažesnės už įprastinių šildymo sistemų emisijas. Anglies dvideginio emisijos yra taip pat mažesnės dėl to, kad šilumos siurbliai naudoja mažai elektros energijos, kurios gamyba ir siejama su CO2 emisija. Atlikdamas šilumos mainus siurblys į aplinką CO2 tiesiogiai neišmeta.

Nepaisant šių neginčijamų privalumų, daugeliui žmonių šilumos siurbliai išlieka paslaptimi. Iš pirmo žvilgsnio, ne kiekvienas intuityviai supras koncepciją, kai „šiluma“ yra perkeliama iš šalto šaltinio į šaltas patalpas. Tačiau šilumos siurblių veikime nėra nieko paslaptingo.

Šilumos siurbliui yra reikalingas tik šilumos šaltinis (aplinkos oras), du šilumokaičiai (vienas sugeria šilumą, kitas ją išleidžia) ir santykinai nedaug sistemos veikimui reikalingos elektros energijos, ir sistema gali veikti. Šilumos siurblys ima šiluminę energiją iš aplinkos. „Altherma“ šilumos siurblys ima šiluminę energiją iš lauko oro. Šilumos siurblys ištraukia iš lauko oro energiją su tam tikra temperatūra, tą temperatūrą padidina ir išleidžia šią aukštesnės temperatūros šiluminę energiją į šildymo terpę, kuri šiuo atveju yra vanduo, tekantis per žemos temperatūros radiatorius, grindinę šildymo sistemą arba ventiliatorinius konvektorius. Tarp šių dviejų terpių šiluma yra perkeliama su šilumą nešančiu skysčiu.

Kas yra šilumą nešantis skystis ir koks yra jo vaidmuo? Tai specialios dujos – naujausios kartos freonas R410A, kurios garuoja prie žemesnės temperatūros, negu lauko oro temperatūra. Lauko oras apipučia varines šilumokaičio spirales, ir jose cirkuliuojantis darbinis šilumos nešėjas (freonas) sugeria iš oro šiluminę energiją. Tai pirmasis šilumokaitis. Toliau šilumos nešėjas garuoja, kompresoriuje pakeliamas jo slėgis, atitinkamai kyla jo temperatūra ir kondensavimosi metu per kitą šilumokaitį šiluma perduodama jūsų namo šildymo sistemos vandeniui.

Kompresorius - pagrindinis šilumos siurblio mazgas. Kai darbinis šilumos nešėjas (susikondensavęs freonas – skystos būsenos) prateka per garintuvą ir ištraukia šilumą iš oro, jis garuoja ir pereina į dujinę būklę. Suspaudus dujas kompresoriuje, pakyla jų slėgis ir dėl to pakyla jo temperatūra. Pavyzdys: Kai jūs pučiate savo dviračio padangą, per padangą galite jausti, kad suspaustas oras kameroje įšyla. Šilumos siurblio kompresoriuje temperatūra pakyla žymiai daugiau nei pradinė temperatūra („Altherma“ šilumos siurblio atveju tai lauko oro temperatūra). Kai suspaustos dujos pakliūna į kondensatorių, kurio paviršius yra šaltesnis už dujų temperatūrą, per antrąjį šilumokaitį šiluma yra perduodama jūsų namo šildymo sistemos vandeniui. Dujų kondensavimasis reiškia, kad dujos vėl pereina į skysčio fazę. Jos praeina per išsiplėtimo ventilį, slėgis atsistato į pradinį slėgį, ir visas procesas prasideda iš naujo.

Šilumos siurbliai oras-vanduo DAIKIN Altherma

„Altherma“ sistemos privalumai

Mažiau sunaudojama energijos, maloni šiluma namuose

Lyginant su tradicine šildymo sistema, kuri naudoja organinį kurą arba elektrą, „Altherma“ šildo namus iki 5 kartų efektyviau. Išnaudodami lauko ore akumuliuotą šiluminę energiją, jūs naudojate žymiai mažiau išorinės energijos, bet vis tiek džiaugiatės stabiliu ir maloniu komforto lygiu. „Altherma“ sistema reikalauja minimalios priežiūros, todėl jos eksploatavimo sąnaudos yra nedidelės. Variklių greičio reguliavimo inverterinė technologija leidžia dar labiau sutaupyti sunaudojamą elektros energiją (inverterinės sistemos sutaupo iki 30% daugiau elektros energijos nei ne inverterinės – pastovaus greičio sistemos).

Minimalios sąnaudos

„Altherma“ ima šilumą iš lauko oro. Nereikia vykdyti jokių gręžimo ar kasimo darbų. Išorinis ir vidinis blokai yra kompaktiški. Išorinis blokas gali būti lengvai montuojamas pastato, netgi butų, išorėje. Kadangi sistema veikia be liepsnos ir dūmų, patalpoje, kurioje yra sumontuotas „Altherma“ vidinis blokas, nereikia montuoti kamino ar nuolatinės ventiliacijos.

Lengvai keičiamos konfiguracijos

„Altherma“ šilumos siurblio sistema gali būti naudojama naujuose ir renovuotuose namuose ir butuose. Ji gali būti jungiama prie standartinių žemos temperatūros radiatorių, grindinės šildymo sistemos arba ventiliatorinių konvektorių.

Visiškas komfortas Jūsų šeimai

„Altherma“ sistema tenkina jūsų šildymo poreikius, bet ji taip pat gali tiekti buitinį karštą vandenį. Papildomai galima užsakyti patalpų vėsinimo funkciją, kuri labai jums pravers karštomis vasaros dienomis.

Absoliučiai saugi sistema

„Altherma“ sistema veikia, nenaudodama naftos, dujų ar kitų pavojingų medžiagų. Tai reiškia, kad mažėja ir pavojus, susijęs su sistemos eksploatavimu. Be to, jums nereikia dujų prijungimo vamzdyno ar kuro bako. Nėra apsinuodijimo pavojaus (freonas - visiškai nekenksmingas), nutekantis iš nesandarių talpų kuras neskleis blogų kvapų ir neterš aplinkos.

Mažesnės CO2 emisijos

Vis energingiau kovojant su CO2 emisijomis, tradicinėms šildymo sistemoms, naudojančioms organinį kurą, keliami vis didesni reikalavimai. Vis aktualesni tampa griežtesni Europos Sąjungos standartai šildymo sektoriui. Kadangi du trečdaliai šilumos, kurią gamina „Altherma“ šilumos siurblio sistema, išgaunama iš atsinaujinančio energijos šaltinio (oro), ši šiuolaikinė technologija tenkina poreikį mažinti CO2 emisijas ir paverčia „Altherma“ sistemą teisingu pasirinkimu
naujoms šildymo sistemoms.

Kadangi „Altherma“ sistema tiesiogiai neišskiria į atmosferą anglies dvideginio, įsigiję šią sistemą, jūs galite asmeniškai prisidėti prie aplinkos būklės gerinimo. Siurblys naudoja elektros energiją, bet net ir nenaudodama alternatyvios elektros energijos, „Altherma“ sistema išskiria į atmosferą žymiai mažiau CO2 nei tradiciniai katilai, naudojantys organinį kurą.

Atsinaujinanti, neišsenkanti energija su saulės baterijomis

„Altherma“ sistemą galima puikiai apjungti su saulės baterijomis buitinio karšto vandens gamybai. O saulės mums užteks dar penkiems milijardams metų. „Altherma“ šilumos siurblys gali būti naudojamas įvairiose konfigūracijose: sistema gali veikti savarankiškai, su papildomu elektriniu šildytuvu arba kartu su egzistuojančiu organinio kuro katilu. Įmonė UAB „Saulės šiluma“ Jums sumontuos išbaigtą Altherma“ sistemą kartu su saulės kolektoriais. Bendrovės darbuotojai turi visą reikalingą techninę patirtį ir žinias tam, kad jūsų komfortą užtikrinanti sistema būtų sumontuota greitai ir teisingai, ir ji dirbs visada optimaliame režime.

„DAIKIN“ - Jūsų patikimas partneris

„DAIKIN“ yra sukaupusi didelę patirtį, gamindama ir montuodama oro kondicionavimo sistemas kaip individualiems namams, taip ir didesnėms komercinės ir pramoninės paskirties erdvėms. Kompanija yra įkūrusi eilę bandymų centrų (Skandinavijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, ...), kuriuose „Altherma“ sistema buvo išbandyta prie visiškai skirtingų klimatinių sąlygų. Buvo pasiektas aukštas vartotojo pasitenkinimo lygis su padidintu komfortu, pastovia patalpų temperatūra, mažu energijos sunaudojimu ir visada paruoštu karštu vandeniu, nepriklausomai nuo oro sąlygų bandymų vietoje.

Novatoriškumas ir gaminių kokybė yra nuolatiniai „DAIKIN“ filosofijos principai. Naudodami „DAIKIN“ sistemą savo namuose, jūs taip pat ženkliai prisidedate prie mūsų visų aplinkos išsaugojimo. Gamintojas gamindamas jūsų komforto sistemas, siekia mažinti energijos sunaudojimą, užtikrinti baigusių savo tarnavimo amžių gaminių perdirbimą ir mažinti susidarančių atliekų kiekius. „DAIKIN“ griežtai taiko „ekologinio projektavimo“ principus, taip apribodama medžiagų,
kurios yra kenksmingos mūsų aplinkai, naudojimą

Įmonė UAB „Saulės šiluma“ parduoda ir montuoja japonų gamintojo „DAIKIN“ oras-vanduo, gruntas-vanduo ir oras-oras šilumos siurblius, pajungia boilerius ir talpas. Bendrovė taip pat parduoda ir įrengia vakuuminius, plokščiuosius, beslėgius saulės kolektorius ir saulės kolektorių sistemas. Įmonė atlieka visus santechnikos ir šildymo įrengimo darbus: konsultuoja, projektuoja įvairiausių tipų šildymo sistemas, montuoja, parduoda, rekonstruoja, automatizuoja ir aptarnauja. Rinkdamiesi UAB „Saulės šiluma“ - Jūs gausite profesionalias konsultacijas, priežiūrą bei įrengimą iš vienų rankų.

„Saulės šiluma“ už tai, kad saulė šildytų!

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio