Spausdinti šį puslapį

Kaip suderinti modernų interjerą ir klasiką?

Kaip suderinti modernų interjerą ir klasiką? Kaip suderinti modernų interjerą ir klasiką?

Namai – tai kiekvieno mūsų tvirtovė ir ramybės oazė, todėl visi stengiamės juose sukurti atitinkamą nuotaiką. Erdvės būste turi būti ne tik funkcionalios, bet ir skoningai išpildytos. Šiandieninės interjero dizaino tendencijos atmeta nuobodžius stilistinius sprendimus bei ragina derinti keletą skirtingų, iš pirmo žvilgsnio net prieštaringų, stilių. Klasikiniai baldai nuo šiol gali puikiai atrodyti ir moderniame interjere. Tačiau, siekiant išvengti chaotiškumo, rekomenduojama laikytis kelių taisyklių. Tokiu būdu namų interjeras bus praturtintas originalumu, o kambaryje esantys baldai garantuos visišką komfortą.

Vieno stiliaus dominavimas

Prieš įrenginėjant būstą, patariama nuspręsti, kokį interjerą kursite. Kitaip tariant, pirmiausiai, reikia pasirinkti dominuojantį stilių. Tai priklauso nuo jūsų poreikių, pomėgių, gyvenimo būdo ir kitų aspektų. Pagrindinis stilius gali būti modernus arba reprezentuojantis klasiką. Išsirinkti vieną – būtina, antraip, skirtingų stilistikų, dizaino ar kontrastingų formų daiktai prieštaraus vienas kitam, vietoj žaismingumo bus sukurta pernelyg intensyvi, triukšminga atmosfera ir interjeras apskritai nebeturės pagrindinių akcentų.

To išvengti galima pasirinkus vieną iš kelių variantų: moderni erdvė su keletu statiškų, klasikinio stiliaus elementų, arba klasikinis interjeras su šiuolaikiniais namų puošybos akcentais. Iš esmės, tai yra vieno stiliaus pasirinkimas ir jo vientisumas, interjerą subtiliai ir, svarbiausia, saikingai, papildant kitos stilistikos detalėmis ar dekoro elementais.

Renkantis baldus, jų stilių derinimui vertėtų skirti ypač didelį dėmesį. Dažnai baldų salonai (Kaune, Vilniuje bei kituose didžiuosiuose miestuose) turi specialius katalogus, kuriuose pateikiama dviejų skirtingų interjerų sintezė. Tai naudinga tiems, kam stinga idėjų, beje, jais naudojasi netgi profesionalūs interjero dizaineriai, ieškodami kūrybinio įkvėpimo ir naujų sprendimų jų įrengiamiems būstams. Todėl pavartyti šiuos leidinius – patariama visiems.

Interjero dizainas – mėgstamos formos ir linijos

Dažnai žmonės ieško tvirtų, ilgaamžių tradicinio tipo baldų ir juos pritaiko moderniame, šiuolaikiškame interjere. Taip sukuriama romantiška, bet XXI amžiaus ritmu pulsuojanti aplinka.

Svarbu išsirinkti ir nuspręsti, kokios formos, medžiagos vyraus kuriamoje erdvėje. Taip pat rinkitės arba kontrastus, arba harmoniją. Pasirinkus pastarąją, klasikiniai baldai yra derinami su moderniomis formomis. Pavyzdžiui, solidus klasikinis medinis stalas puikiai derės su medinėmis, modernių formų kėdėmis. Taip interjeras neperkraunamas daiktais, spalvomis bei formomis ir organiškai susilieja į bendrą visumą. Tuo tarpu, siekiant išgauti kontrastingą ir labiau dinamišką stilių, vertėtų pagalvoti apie ryškias spalvas ir medžiagų įvairovę. Tam galima rinktis ryškesnių spalvų sienas ar langų uždangų dekoravimą, o intensyvumą prislopinti su statiškais, tradicinių formų baldais.

Visuma telpa detalėse

Derinant du stilius toje pačioje erdvėje, reikalingos kelios pagrindinės detalės, kuriomis gali tapti tvirtas, aiškių formų stalas, indauja ar komoda. Net ir vienas elementas gali tapti puikiu akcentu. Amerikietiškais baldais prekiaujantys „Adorno“ atstovai, skirtingai nei kiti baldų salonai Kaune, siūlo modernios klasikos baldus, kurie išlaiko tradicines klasikinių baldų formas, tačiau yra puošti dekoratyviais gobelenais, jų spalvų gama – šiuolaikiška. Toks pasirinkimas itin tinkamas tiems, kas neturi daug laiko galvoti, kaip sukurti harmoningą modernią aplinką, išlaikančią klasikos elementus. Be to, visada galima vadovautis 80/20 taisykle. Tai reiškia, kad dominuojantis stilius sudaro 80 % interjero, o 20 % skiriama kito stiliaus detalėms. Taip bus sukurtas subtilus, skoningas rezultatas.

Kurkite namus, kuriuose būtų ne tik jauku, bet ir vyrautų harmoningas dizainas. Klasikiniai baldai ir XXI amžiuje itin paklausūs. Tad šiandien verta investuoti į tvirtus ir kokybiškus baldus, kurie suteiks „svorio“ klasikiniame interjere, o šiuolaikiškame – bus originalūs akcentai.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio